Starten met Keto!
Ik kan het ook!
Starten met een Ketogene eetpatroon lijkt heel moeilijk, maar uiteindelijk is het heel eenvoudig! Ik kon het ook! En ik was écht verslaafd aan suikers en at héél ongezond en vooral heel veel; meermaals per week fastfood en heel veel snacken en snoepen. Ik was dan ook ruim 45 kilo te zwaar en had op mijn 35e al diverse lichamelijke ongemakken. Ik raakte geinspireerd door "that sugar film" (een aanrader!) en heb het roer omgegooid en bleek het beste dat ik ooit heb gedaan! Ik weeg inmiddels rond de 78, voel me super en ik eet ook nog eens veel lekkerder dan voorheen! Ik heb wel wat hulp gehad van exogene ketonen. Die kon ik alleen heel moeilijk vinden en zo ben ik op het idee gekomen om ze voor iedereen toegankelijk te maken.
Afkicken!
Het enige dat je dient te doen is je koolhydraatinname tot een minimum te beperken. Dat is in het begin echt even wennen en het lijkt alsof je niks meer mag/kunt eten, maar geloof me, dat is écht niet zo, maar je merkt wel dat in héél veel supermarktproducten (verborgen) suikers zitten. Het vergt even wat aanpassingsvermogen, maar als je het door hebt gaat het automatisch en je hebt er je levenlang plezier van! En je hoeft het niet alleen! Op onze receptenpagina vind je alles om te starten! Boodschappenlijst maken, alle ingrediënten in huis halen (of beter nog: laten bezorgen) en al het koolhydraatrijke eten weg gooien (heel belangrijk!) en je bent begonnen! De eerste paar dagen zijn het lastigst; je bent aan het worstelen met wat je wel en niet mag eten én het kan zijn dat je je daarnaast ook nog eens belabberd voelt; de keto griep. Sommigen hebben er geen last van en sommigen voelen zich echt slecht. Je lichaam is aan het afkicken van suikers! En het zal er alles aan doen om jou zover te krijgen om koolhydraten te eten; het vertroebeld namelijk je ratio (je helder denken), precies hetzelfde wat je ervaart als je stopt met roken. Wat het allerbelangrijkste is, is om negatieve gedachten meteen te blocken in je hoofd. Zoek afleiding, ga een stukje wandelen en zit het uit, want die cravings verdwijnen namelijk weer binnen 3 minuten en ze komen steeds minder vaak terug. Onze producten hebben een enorm positief effect op ketogriep en sleuren je er doorheen. En het belangrijkste is nog wel dat je jezelf niet zielig moet vinden! Het wordt beter, echt!
In ketose! En nu?
Het is je gelukt! Je lichaam heeft alle suikers verbrandt en is overgeschakeld op vetverbranding. Je voelt je 100x beter dan voorheen. Je hebt minder honger, meer energie, je slaapt beter en je zit veel beter in je vel. Als je al lichamelijke klachten had kun je al merken dat deze minder worden. Nu is het belangrijk dat je "volhoudt"! En ik zet dat tussen aanhalingstekens want het volhouden is eigenlijk heel makkelijk. Het ketogeen eten geeft namelijk veel meer voldoening; je hebt zelden nog trek, laat staan honger. De enige cravings die je nog zou kunnen ervaren zijn de cravings in je hoofd... Zeker als je een echte suiker-addict was, net als ik. Het is de kunst om alle negatieve gedachten te weren; je moet ze meteen blocken, want anders gaan ze een loopje met je nemen en ga je een keer voor de bijl. En zorg dat je gaandeweg meer lekkere gerechten kunt maken, maak eens lekkere keto-chocolademousse, of een heerlijke en super simpele keto-cake of hazelnotenschuimtaart. En heel belangrijk: beloon jezelf niet met koolhydraatrijk eten!! Op die manier hou je namelijk je verslaving in stand. Vergelijk het maar met een roken, af en toe een keer een sigaretje als je bent gestopt zorgt ervoor dat je binnen no-time weer rookt. Hetzelfde geldt voor suikers. "Kan ik dan echt nooit meer suikers eten?". Het eerlijke antwoord is "Nee". Dat heeft er namelijk in het verleden ook steeds voor gezorgd dat je weer terug viel in je oude eetpatroon en dat eetpatroon heeft er voor gezorgd dat je (in mijn geval) te zwaar en ongezond werd. Bovendien is het niet gezond om (vaak) in en uit Ketose te gaan en als laatste, als je eenmaal gewend bent aan ketogeen eten (fat-adapted), kun je veel ongemak ervaren van het eten van koolhydraten. Bovendien is het niet meer lekker. Je geloofd het bijna niet, maar het bewerkte voedsel waar je vroeger zo van hielt smaakt gewoon niet meer zoals je gewend was; je smaakt is namelijk veranderd.